Ce trebuie să știi despre creșterea mediului online din România, în 2021

Ce trebuie să știi despre creșterea mediului online din România, în 2021

și cum să te pregătești pentru viiitor

Digitalizare sau transformare digitală sunt termeni ce apar tot mai des în cultura mediului de afaceri, dar ce este digitalizarea?

Digitalizarea este un proces complex, care a început în anii ‘30 și continuă și astăzi, însă într-un ritm accelerat, astfel încât a ajuns să schimbe total nu doar fața lumii, dar și felul în care ne comportăm în viața de zi cu zi.

De fapt, suntem mai digitalizați decât credem. Fiecare dintre indivizii care dețin un smartphone este o ființă profund digitală. Cu toții suntem. Până la limitele la care unii psihologi încep să tragă semnale de alarmă cu privire la transformarea psihicului uman și a schimbărilor fără precedent prin care specia noastră trece.

Chiar și acest articol nu mai poate fi competitiv în zilele noastre, dacă nu va prezenta informația într-un mod foarte

  • structurat
  • interesant
  • amuzant, dacă se poate
  • cât se poate de scurt

Altfel, aproape nimeni nu-l va citi. De fapt, doar 60% dintre cei care au accesat articolul, au ajuns până aici.

Și procentul urmează să scadă…

Fără a intra în detalii cu privire la mecanismele pentru care se întâmplă asta, deoarece asta ar fi rețeta IDEALĂ pentru a-i determina pe jumătate dintre voi să plece IMEDIAT, vă voi spune că fenomene similare se petrec și în mediul de business.

Adică, digitalizarea modului nostru de viață ne face să funcționăm diferit, chiar raportat la felul în care facem afaceri, cumpărături sau ne căutăm relaxarea. 

Lumea se schimbă, se mută în online cu cățel și cu purcel, iar afacerile vor fi nevoite să țină pasul, dacă își doresc să vadă ziua de mâine, oricât de tranșant ar putea suna asta.

Și, de fapt, asta înseamnă digitalizarea. cât de mult din activitatea noastră de zi cu zi depinde de mediul electronic.

Digitalizarea se întâmplă în jurul nostru cu o viteză amețitoare și ne schimbă total viața, fie că vrem sau credem asta, fie că nu.

Afacerile sunt puternic impactate de digitalizare prin nevoia și oportunitatea de a-și eficientiza activitatea și fluxurile de lucru. Există soluții de digitalizare care pot pune o afacere, literalmente, pe pilot automat, cu mai puține erori decât face o echipă de angajați cu experiență.

Mai multe despre avantajele digitalizării am scris aici. Sau aici. Sau aici.

.... sau aici.

E destul de clar. Sunt multe.

...iar companiile care o fac o vor lua înaintea celor care pierd timpul cam în același ritm în care primele fabrici au scos de pe piață breslele de manufacturieri în timpul revoluției industriale. 

Doar că acum totul se va desfășura mai repede.

Să mai adăugăm că mai eficient, în business înseamnă mai mulți bani? 

Apoi,

Comportamentul de cumpărare se schimbă radical. România e codașă la comerț online pe Europa, dar cu toate astea creșterea de la noi este de aproximativ 20% în fiecare an. 

Comerțul online a avut o cotă de piață de 4,3 miliarde de € în 2019, și 3,6 în 2018, potrivit ARMO. Încă nu avem datele pentru 2020, an în care pandemia a făcut să explodeze și mai mult cifrele acestea, dar sunt convins că sunt surprinzătoare.

Prezența online devine imperios necesară și se va transforma repede într-o condiție de supraviețuire pentru afaceri. 

Multe dintre afacerile care nu au avut o prezență online deja au tras pe dreapta datorită pandemiei. Și mai multe sunt în pericol iminent, deoarece nu au avut posibilitatea de a genera venituri prin mediul electronic în perioada care a trecut.

Dacă ai un magazin fizic și îți dorești să prinzi o bucată din plăcinta asta de 4 miliarde de Euro, ai nevoie de un site web, de un magazin online. 

Poți cere detalii despre ce presupune asta, aici. O echipă de profesioniști îți va sta la dispoziție.

Cât despre felul în care noțiunea de relaxare se schimbă, este de ajuns să spunem că un adult tipic, petrece aproximativ 3,5 ore pe zi online, aproape cât media petrecută la TV (puțin peste 4 ore).

Internetul va depăși televiziunea, deoarece audiența acestui mediu este în mare măsură generată de persoane peste 50 de ani. Tinerii preferă online-ul.

Felicitări! 

Dacă citești aceste rânduri, faci parte dintr-un grup select de mai puțin de 25%. 

25% dintre oamenii care au accesat acest link. 

Iar aceștia sunt o mică parte a populației generale (cea care citește - sau cel puțin încearcă să citească articole).

În lumea puternic digitalizată de astăzi, nerăbdarea clienților e o pandemie incomparabil mai răspândită decât toate gripele la un loc.

Dacă mai ai și o afacere pe care vrei să o adaptezi decadei care începe și clientului tipic, client care nu mai are răbdare și cere servicii rapide, impecabile și un customer care cel puțin ca la Ritz, sub amenințarea migrării la concurență, ești în locul perfect.

Noi putem face asta pentru tine.

Ne poți contacta aici.

Scrie-ne doar un mesaj cu textul VREAU DIGITALIZARE.

Succes!

Aceste website folosește cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.