DIgitalizare si automatizare

Lumea afacerilor se schimbă

Află ce să faci ca să ții pasul prin digitalizare și automatizare

Sectorul de afaceri este din ce în ce mai competitiv. Piața IMM devine tot mai aglomerată, iar antreprenorii devin tot mai bine informați, mai capabili și mai originali.

Vremurile în care oricine dorea putea să-și deschidă o afacere și să prospere fără eforturi speciale, prin simpla cerere a pieței sunt demult apuse. Mai mult decât atât, afacerile tradiționale, fizice încep să își piardă din forță, fiind înlocuite tot mai adesea cu soluții online, mult mai facile, mai ieftine, mai comode pentru consumatorul final și mai ușor de administrat.

În Vest acest trend nu este deloc nou. Întreprinzătorii de acolo sunt mai degrabă orientați spre adoptarea tehnologiilor noi, pentru a reduce costurile, a crește retenția și a-și extinde capacitatea de administrare a clienților, etc.

Mediul de afaceri din România, la fel ca în toată Europa de Est, încă percepe locația fizică, angajații și recomandările ca fiind variantele mai ieftine și mai eficiente de lucru decât comerțul electronic, automatizările de business și marketingul digital. La asta se adaugă o rezistență la schimbare și la adoptarea metodelor noi de lucru, în parte pentru că în multe sectoare industriale sau de servicii există bariere de intrare semnificative ca de exemplu locația afacerii, investiția inițială sau dificultatea gestionării unei afaceri clasice.

În țările vestice consumatorii finali sunt mult mai deschiși spre utilizarea soluțiilor și serviciilor digitale iar întreprinzătorii foarte orientați spre furnizarea calității maxime și spre satisfacția clienților. Acest scop poate fi cel mai bine atins prin digitalizare, așa că afacerile clasice au tot mai puține atuuri iar avantajele lor percepute devin tot mai puțin evidente.

Antreprenor anlizand rapoarte de activitate

Pandemia COVID nu a făcut decât să accentueze problemele afacerilor clasice, această strategie ”brick & mortar” devenind peste noapte o povară nu numai din cauza restricțiilor legale ci și datorită schimbării bruște a obiceiurilor de consum ale clienților.

Aceștia își fac cumpărăturile în proporție copleșitoare din mediul online iar asta permite afacerilor digitale să-și ofere produsele și serviciile la prețuri mai mici, fără să plătească acele chirii scumpe sau campanii clasice de marketing care au un preț mare comparativ cu cele online.

Avem toate semnele unei schimbări totale de paradigmă în sectorul de afaceri din România. Rezistența la schimbare a consumatorilor din țara noastră a fost în mare măsură eliminată de evenimentele recente, iar tendințele de trecere spre afaceri digitalizate care există deja de câțiva ani buni și la noi au fost accelerate dramatic.

Însăși supraviețuirea multor întreprinzători de la noi va fi condiționată de trecerea la o strategie digitală de marketing și vânzări și de organizarea cât mai eficientă a activității.

Platforma AIDACRM este unul dintre puținele sisteme integrate de digitalizare care poate susține o platformă de comerț electronic, poate gestiona activitatea curentă și stocurile, relația cu clienții, proiectele, poate face mentenața la distanță și poate integra multe alte soluții inovatoare de tip IT pentru a ajunge la acel scop final al clientului pe deplin satisfăcut care ne va recomanda și celor din jur. 

Ilustratie pentru conceptul de crestere a afacerii

Aceste website folosește cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.